ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ… για να μη νομίζουν μερικοί ότι μας δουλεύουν!

images (3)Το ακούσαμε και αυτό! Στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που συνεδρίαζε σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 31.1.13, στη Βουλή, σχετικά με  την σύναψη σύμβασης για τη μεταφορά και επίδοση των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ Α.Ε. από τα ΕΛΤΑ για το έτος 2013, ακούσαμε την εξής “καταπληκτική” ατάκα από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., κ. Αρθούρο Ζερβό : “Η ΔΕΗ έχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ πρόσωπο“!

Να δούμε, λοιπόν, αυτό το… “κοινωνικό” πρόσωπο της ΔΕΗ μέσα από δημοσιεύματα:

Πολύτεκνος υπέστη εγκεφαλικό επειδή η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα:image

Εξαγριωμένη είναι η οικογένεια του άτυχου άνδρα, αλλά και οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου στην Αχαϊα, καθώς η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα από μία πολύτεκνη οικογένεια και ο πατέρας μη μπορώντας να αντέξει την στεναχώρια υπέστη εγκεφαλικό από την υπερβολική φόρτιση, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου όπου και νοσηλεύεται.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, ενώ τα στελέχη της ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν, επιμένουν στην καταβολή ολόκληρου του ποσού για την επανασύνδεση του ρεύματος.

  πηγή

Ας δούμε, όμως και παλαιότερες ειδήσεις σχετικά με το… “κοινωνικό” πάντα πρόσωπο της ΔΕΗ:

14.07.12: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΔΕΗ: ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 3.500 ΕΥΡΩ(!) ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ GOLDEN BOYSΕνώ η εταιρία βγάζει ζημιές και βρίσκεται στον προθάλαμο ιδιωτικοποιήσεων: 

Ενώ η ΔΕΗ είναι πνιγμένη στα χρέη, βγάζει ζημίες και το μέλλον της φαίνεται αβέβαιο,  τα μέλη της Διοίκησης της έδιναν στους… εαυτούς τους και  σε ανώτερα στελέχη της εταιρίας μηνιαία οικογενειακά επιδόματα έως και 3.500 ευρώ – πέραν των υψηλότατων αποδοχών τους. Το θέμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς τα τελευταία χρόνια πολιτικοί καί media  κατηγορούσαν για τους συνδικαλιτές της επιχείρησης ότι είχαν σκανδαλώδεις απολαβές.  Επίδομα 3.500 ευρώ – που είχε βαφτισθεί  «οικογενειακό» – έπαιρναν ο πρόεδρος ΔΣ Αρθούρος Ζερβός και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας  Θέος.  Σε περίπου 250 στελέχη της εταιρίας δίνονταν αντίστοιχο μηνιαίο επίδομα  2.000-2.500 ευρώ.

Με το τρικ του «οικογενειακού επιδόματος» οι διοικούντες και τα golden boys  της ΔΕΗ μοιράζονταν κάθε χρόνο 8,5 εκ. ευρώ.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ανάλογες παροχές, οι οποίες θα διερευνηθούν.

Το θέμα του επιδόματος ανέκυψε όταν άρχισαν οι περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Η Διοίκηση της ΔΕΗ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κόψει τα επιδόματα, επειδή αντιστοιχούν σε παροχές που ισχύουν  στον ιδιωτικό τομέα γιά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.

Η καταβολή τους συνεχίσθηκε, αλλά το θέμα πήγε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο απεφάνθη ότι είναι παράνομα.

Με βάση αυτή τη γνωμοδότηση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ να καταψηφίσει  τη σχετική απόφαση.
Γνωρίζοντας ότι το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στη ΓΣ μετά την παρέμβαση του εκπροσώπου του Δημοσίου, η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν επέτρεψε να παραστούν δημοσιογράφοι στη Συνέλευση.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου αναμένεται να οδηγήσει σε άμεση αντικατάσταση των επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού και Κώστα Θέου,την έξοδο θα δουν και άλλα στελέχη που χρέωναν την εταιρία εις βάρος των μετόχων και των καταναλωτών.

Όλα συνέβαιναν κάτω από τη μύτη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ενώ η ΔΕΗ βρισκόταν σε φάση ιδιωτικοποίησης.

Παράγοντες της αγοράς και στελέχη ξένων οίκων εκτιμούν ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια υποτίμησης και απαξίωσης της ΔΕΗ ώστε να αποδειχθεί βάρος για το Δημόσιο και να χάσει την αξιοπιστία της απέναντι στην κοινωνία ώστε να καταστεί δυνατή η πώλησή της “αναίμακτα”. ΠΗΓΗ

20.07.12  To…ψεματάκι του Ζερβού της ΔΕΗ στον Σαμαρά!Εξοργισμένος είναι ο Σαμαράς με το πελώριο ψέμα που του είπε χθες το απόγευμα, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός για τον λογαριασμό…του ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το parapolitika.gr, το οποίο πρώτο είχε αναδείξει το θέμα πριν από ένα μήνα, ο Ζερβός ανέφερε πως ο λογαριασμός ήταν στο όνομα ιδιώτη ενώ οι εργαζόμενοι στο Άσυλο έστειλαν αμέσως στο Μαξίμου αντίγραφο στο οποίο αναγράφεται η …επωνυμία του Ιδρύματος! Βαρύ το κλίμα για τον…Αρθούρο

ΠΗΓΗ

Βαρύ ξεβαρύ το κλίμα, σκανδαλάκια με… “οικογενειακά” επιδόματα, λίγους μήνες μετά ο Αρθούρος Ζερβός, επανεξελέγη διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Καταλάβατε τώρα σε τι κράτος ζούμε;;!!

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

aqohsioqyt5107d77196b30

 

 

Comments Off on ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ… για να μη νομίζουν μερικοί ότι μας δουλεύουν!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.