Η επιστροφή των Οθωμανών – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

 

Της ιστορίας μας φέγγουν τρεις χιλιάδες χρόνια. Ορθοί! Και πρόβαλλε από τώρα το παλάτι
Στον τόπο εκεί που λύθηκαν τα κακά μάγια,
κι ο Φοίνικας ξαναγεννιέται από την στάχτη.
Στις αμμουδιές της Μέκκας διώξε το, ήλιε, το μισοφέγγαρο μακριά  από το ουρανό μας
”.

Κωστής Παλαμάς – από τον ελληνικό ύμνο του Μυστράλ

 

Μία ακόμη απειλή ενάντια στην εθνική μας κυριαρχία από τους Τούρκους λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες. Για μία ακόμη φορά οι εξ ανατολών επιβουλείς του Ελληνισμού απειλούν την Πατρίδα μας. Για μια ακόμη φορά οι εξουσιαστές του κράτους των Αθηνών συνεχίζουν την ολέθρια πολιτική της ηττοπάθειας, της άτακτης υποχωρήσεως απέναντι στις ιταμές προκλήσεις της Άγκυρας. Για μια ακόμη φορά οι δήθεν “σύμμαχοι” παριστάνουν τους ουδετέρους, ευλογώντας κατ’ ουσίαν την τουρκική επιθετικότητα, θυμίζοντάς μας τον στίχο του Διονυσίου Σολωμού από τον Ύμνο εις την Ελευθερία “Μοναχή τον δρόμο επήρες και ξανάρθες μοναχή, δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κουρταλεί”.

Σε μία μάχη εντυπώσεων άνευ ουσίας η τραγική συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανακάλυψε νέο σύμμαχο που θα μας σώσει: την Αίγυπτο!!!

Όμως, τίποτε δεν έρχεται από το πουθενά. Μία εμβριθής μελέτη της νεωτέρας ελληνικής ιστορίας θα μπορούσε να μας διδάξει πολλά και για την παρούσα κρίση. Επί 100 ολόκληρα χρόνια από το 1821 έως το 1921 η Ελλάς προχωρούσε κι απελευθέρωνε ελληνικές πατρίδες που είχαν σκλαβωμένες οι Οθωμανοί. Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και μετά το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας με τον Ελληνικό Στρατό στην Μικρά Ασία. Τελευταία νικηφόρα επέλαση του Ελληνικού Στρατού αυτής στο Εσκί Σεχίρ στα βάθη της ελληνικής Μικράς Ασίας το θέρος του 1921. Αρχιστράτηγος σε αυτήν την τελευταία νικηφόρα μάχη ο Στρατηγός Αναστάσιος Παπούλας, ο οποίος 14 χρόνια μετά στα 1935 εκτελείτο σαν προδότης και κινηματίας από μία “δημοκρατική” κυβέρνηση! Τα τελευταία του λόγια προ του εκτελεστικού αποσπάσματος ήταν: “Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί θα πέσω νεκρός από τις σφαίρες των στρατιωτών που οδήγησα νικητές στην Μικρά Ασία”! Αυτή η μικρή ιστορία σαν μια παρένθεση στο τι υπήρξε και τι είναι το ελληνικό κράτος.

Από το 1921 μέχρι τις ημέρες μας μία ολέθρια πολιτική καθοδήγησε το κράτος των Αθηνών. Η περίφημη ελληνοτουρκική “φιλία” είτε στα χρόνια του μεσοπολέμου, είτε μετά τον πόλεμο μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οδήγησε σε εθνικές συμφορές. Ξεριζωμός του Ελληνισμού από Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, προπαγάνδα ύπουλη στην Θράκη, η οποία συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας, τουρκική εισβολή στην Κύπρο στα 1974 και τέλος αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο με τις γκρίζες ζώνες από τον καιρό των Ιμίων μέχρι την σημερινή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η ανάξια ηγεσία του ελλαδικού κράτους και οι ξενοκίνητες δομές στην πραγματικότητα ενός προτεκτοράτου, αφαιρούν κάθε δυνατότητα μιας εθνικής αντιμετωπίσεως των τουρκικών προκλήσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις ας μη φοβούνται οι “ειρηνιστές” την περίπτωση πολέμου. Όπως έχει γράψει πριν από 20 σχεδόν ολόκληρα χρόνια ο αείμνηστος Παναγιώτης Κονδύλης τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει!

Οι μετριότητες, υπομετριότητες, και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους – ίσως να καταρρεύσουν ακόμα και στην περίπτωση όπου θα βρεθούν μπροστά στην μεγάλη απόφαση να διεξαγάγουν έναν πόλεμο”. Παναγιώτης Κονδύλης Θεωρία του Πολέμου

Για να μη καταρρεύσουν, λοιπόν, δεν πρόκειται εις ουδεμία των περιπτώσεων να απαντήσουν στις τουρκικές προκλήσεις ακόμη κι αν ολόκληρος ο τουρκικός στόλος φθάσει στον Πειραιά ή στην Θεσσαλονίκη! Και αυτήν την εθνικά απαράδεκτη πολιτική την βαπτίζουν “υπεύθυνη και ψύχραιμη” πολιτική.

Ένας επίσης από τους κυρίαρχους μύθους στους οποίους στηρίχθηκε το άθλιο καθεστώς προκειμένου να δικαιολογήσει τις διαρκείς και συνεχείς υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας, ήταν η περίφημη Ευρώπη. Ας δούμε τι γράφει πάλι για αυτό ο καθηγητής Κονδύλης: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μη μπορώντας να δώσει στην Τουρκία όλα, όσα επιθυμεί, θα επιδιώκει να την κατευνάσει με ελληνικά έξοδα, πιέζοντας δηλαδή την Ελλάδα να δεχθεί τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο… Ενώ δηλαδή η Ελλάδα προσανατολίστηκε ψυχή τε και σώματι στην “Ευρώπη” για να διασφαλιστεί από τον τουρκικό κίνδυνο, ακριβώς ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός θα μεταβληθεί σε όργανο de facto μετατροπής της δορυφόρο της Τουρκίας” Παναγιώτης Κονδύλης Θεωρία του Πολέμου

Προς τα εκεί βαδίζουμε, να γίνουμε ουσιαστικά μια επαρχία της Τουρκίας. Καθόλου τυχαίο δεν είναι σημειολογικά το γεγονός της τουρκικής προπαγάνδας από τα κανάλια των “νταβατζήδων” μεγαλοκαπιταλιστών, οι οποίοι στην πραγματικότητα κυβερνούν την χώρα.

Ευρώπη δεν υπάρχει. Υπάρχει μία κυρίαρχη δύναμη, η οποία κάποτε στο καιρό της εθνικής επαναστάσεως του 1821 ήταν η Αγγλία και σήμερα στη θέση της είναι οι ΗΠΑ. Η δύναμη αυτή θέλει την Ελλάδα σε σχέση υποτέλειας με την Τουρκία και αυτό δεν είναι σημερινό. Πριν 200 ολόκληρα χρόνια όταν στα 1825 υπογράφτηκε η δήλωση υποταγής του Έθνους μας στην Αγγλία, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος έγραφε στον ισχυρό άνδρα της αγγλικής πολιτικής Τζωρτζ Κάνινγκ: “Η Ελλάς θέλει αποβεί, θάττον ή βράδιον η φυσική της Πύλης σύμμαχος, άμα η τελευταία αύτη γνωρίζει κάλλιον τα συμφέροντα αυτής. Εντεύθεν δε Αγγλία, Πύλη και Ελλάς δεν θέλουσιν αποτελεί ειμή μίαν δύναμιν κατ’ έναντι της Ρωσσίας και ως εκ της ενώσεως ταύτης η Αγγλία θέλει προσλάβει μείζονα πάσης άλλης εγγύησιν κατά των αποπειρών όπως η Ρωσσία και άλλη οιαδήποτε εν Ευρώπη δύναμις θέλωσι μετ’ ου πολύ βεβαίως επιχειρήσει να βλάψωσι την αγγλικήν κυριαρχίαν και το εμπόριον εν τη Ινδική”.

Επιστολή Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου προς Τζωρτζ Κάνινγκ, Ιστορία της νεώτερης και σύγχρονης Ελλάδας Τάσου Βουρνά, Τόμος Α’, σελίδα 156

Αυτό ήθελε τότε ο Μαυροκορδάτος, αυτό ήθελε τότε η Αγγλία αυτό θέλουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μια τέτοια πολιτική είναι πολιτική υποταγής την οποία πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις κάθε Έλληνας πατριώτης. Η Ιστορία είναι ένας κύκλος, εδώ είναι οι τουρκοκοτζαμπάσηδες, εδώ είναι οι προδότες, εδώ και οι νενέκοι.

Ήλθε ο καιρός να ξυπνήσει ο Ελληνισμός και να χαράξει την δική του πορεία. Μια πορεία απροσκύνητη, ασυμβίβαστα Εθνική ενάντια στα ανθελληνικά γεωπολιτικά σχέδια του ξένου αφέντη.

Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-epistrofh-twn-othwmanwn-arthro-tou-n.-g.-michaloliakou#ixzz3J8dqnJxL

Comments Off on Η επιστροφή των Οθωμανών – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Filed under ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Comments are closed.