Νέα σύγκρουση Ρωσίας – Τουρκίας: Η μοναδική ελπίδα της Ελλάδος

Νέα σύγκρουση Ρωσίας - Τουρκίας: Η μοναδική ελπίδα της Ελλάδος

Γράψαμε σε προηγούμενη καταχώρησή μας ότι διαταράσσεται η σχέση της Ρωσίας με την Τουρκία, αναφερόμενοι στην επίσημη ανακοίνωση της Ρωσίας ότι δεν θα αποδεχθεί στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία. Αποδεικνύεται ότι η Ρωσία δεν έλεγε λόγια του αέρα και κτύπησε φάλαγγα τουρκική η οποία επιχείρησε να εισέλθει στην Συρία! 

Γεμάτη οργή ήταν η αντίδραση της Τουρκίας για τον βομβαρδισμό της τουρκικής φάλαγγας σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στο Ιντλίμπ από ρωσικά και συριακά μαχητικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η τουρκική αυτοκινητοπομπή δέχθηκε αεροπορική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 «πολίτες» και να τραυματιστούν άλλοι 12.

«Καταδικάζουμε έντονα αυτή την επίθεση που αντίκειται στις υπάρχουσες συμφωνίες, την συνεργασία και τον διάλογο με τη Ρωσία», αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Άμυνας, που τονίζει: “Ο βομβαρδισμός του κομβόι από ρωσικά και συριακά μαχητικά έγινε για να σταματήσει η ενίσχυση των ισλαμιστών που υπερασπίζονται την Ιντλίμπ.”

Τα συριακά MME έκαναν λόγο για μια «κατάφωρα επιθετική ενέργεια» εκ μέρους της Άγκυρας, η οποία έλαβε απάντηση.

Καθαρά λοιπόν υπέρ των ισλαμιστών η Τουρκία. Η σύγκρουση της Ρωσίας με την Τουρκία είναι και η μοναδική ελπίδα του Έθνους μας να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή. Έγραφε σχετικά με αυτό το 1996 στην “Θεωρία του Πολέμου” ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης:

“Ο μεγαλύτερος μελλοντικός κίνδυνος για την Τουρκία – και η μεγαλύτερη, αν όχι η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα – έγκειται στο ενδεχόμενο της ανάδυσης Δυνάμεων ικανών να συναγωνισθούν την αμερικανο-τουρκική επιρροή τόσο στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία όσο και στα Βαλκάνια. Μονάχα μια ισχυρή εθνικιστική και επεκτατική Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/nea-sugkroush-rwsias-tourkias-h-monadikh-elpida-ths-ellados#ixzz5xEjXFsuG

1 Comment

Filed under ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, Διεθνή

One response to “Νέα σύγκρουση Ρωσίας – Τουρκίας: Η μοναδική ελπίδα της Ελλάδος