Άμεση προτεραιότητα μιας κυβερνήσεως Εθνικής θα έπρεπε να είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Άμεση προτεραιότητα μιας κυβερνήσεως Εθνικής θα έπρεπε να είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Όπως ανακοινώθηκε σε μείωση του προσωπικού των Γενικών Επιτελείων κατά 50% προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενισχυθούν οι μάχιμες μονάδες και η σχετική εντολή δόθηκε εγγράφως από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ είναι το προσωπικό αυτό να στελεχώσει μάχιμες θέσεις.

Το μέτρο αυτό οπωσδήποτε και είναι σωστό, αλλά διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις εάν θα λύσει το πρόβλημα. 

Θυμίζουμε ότι η θέσπιση της θητείας των εννέα μηνών έγινε από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα σε περίοδο προεκλογική, παρ’ όλη την αντίθετη τότε θέση των Αρχηγών των Επιτελείων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεών μας, οι οποίοι υποστήριξαν και αποδείχθηκε απόλυτα σωστή η θέση τους, ότι θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στελεχώσεως των μαχίμων μονάδων.

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, διέρρευσε ότι η Ν.Δ. θα αυξήσει την θητεία στους δώδεκα μήνες. Όμως δεν το τολμούν, λογαριάζοντας το πολιτικό κόστος!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστεύει ότι το Έθνος μας απειλείται και χρειάζεται σοβαρή αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Για τον λόγο αυτό εδώ και πολλά χρόνια έχει προτείνει την αύξηση της θητείας στους 18 μήνες και αυτή να είναι υποχρεωτική σε άνδρες και γυναίκες και κανένας άνδρας δυνάμενος να φέρει όπλα να μην υπηρετεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά μόνο σε μονάδες της προφυλακής! Υποστηρίζει επίσης και το είχε δηλώσει στην Βουλή την κατάργηση της περίφημης εναλλακτικής θητείας, η οποία αποτελεί αφ’ ενός μεν ηθικό σκάνδαλο, αφ’ ετέρου δε είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματική! 

Comments Off on Άμεση προτεραιότητα μιας κυβερνήσεως Εθνικής θα έπρεπε να είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.